Vanaf 11 jaar

Hiphop

Binnen deze danslessen werken wij aan groot en vloeiend bewegen, snelheid, coördinatie, maar ook korte krachtige bewegingen. Niks staat dus vast! Je kan je eigen draai eraan geven en dat maakt deze stijl zo vrij.

Creative Dance Creations - Eindshow 1-107

Dansen op verschillende muziek

Tijdens de les wordt er gedanst op verschillende soorten muziek zoals hiphop, R&B maar ook top 40 nummers. Je gaat aan de slag met kracht, coördinatie en lenigheid en leert hoe je op diverse tempo’s en ritmes kunt bewegen. De danslessen zijn gezellig, maar er wordt ook hard gewerkt!

Na een warming-up pakken we wat spiergroepen aan zoals buik-, been- en armspieren om ervoor te zorgen dat we steeds strakker kunnen dansen. Hierna doen we wat oefeningen om te werken aan onze coördinatie, maar ook om zo alle basispassen goed onder de knie te krijgen. Vervolgens gaan we aan de slag met een choreografie waarin je jezelf helemaal kunt ontplooien en het dansplezier voorop staat. Hierbij wisselen we veel van formatie, zitten er kanons in verwerkt en doet de rechterhelft van de groep soms totaal iets anders dan de linkerhelft, zodat ons publiek bij een optreden elke keer weer verrast wordt.

Hiphop Feminine Gevorderd

Naast de gewone hiphoplessen hebben we ook een hiphop feminine gevorderd les waarin je extra uitgedaagd wordt. Het niveau ligt heel erg hoog en pasjes worden snel aangeleerd. Bij deze les moet je denken aan strakke bewegingen die worden afgewisseld met vrouwelijke bewegingen. Inleving en beleving is in deze les van essentieel belang, om de dans zo tot een echte performance te laten komen.

Hiphop je een keer met ons mee? Vraag dan een gratis proefles aan!

Onze groepen

  • Street-Hiphop 11+
  • Hiphop 13+
  • Hiphop 15+
  • Hiphop Feminine Gevorderd 11+

Groepen en leeftijden zijn een richtlijn. De docent kijkt aan de hand van het niveau of je in de groep past.

Creative Dance Creations - Eindshow 1-110

Bekijk ook

Onze andere dansstijlen

Vanaf 7 jaar

Streetdance

Onze streetdance lessen zijn een combinatie van street- en jazzdance. Je danst op de nieuwste muziek en leert stoere en snelle danspassen aan, volgens de choreografieën van je docent.

Vanaf 11 jaar

Modern Jazz

Snelle en strakke bewegingen afgewisseld met grote vloeiende bewegingen die de mooiste en interessantste choreografieën creëren! Laat je meenemen in een verhaal en uit al jouw emoties in de dansles.

Vanaf 21 jaar

Streetmix

Ben je 21 jaar of ouder, maar heb je weinig danservaring of heb je vroeger gedanst en mis je het heel erg? Dan is de streetmix geschikt voor jou! Met streetdance als basis creëren wij een dansles met daarin voor ieder wat wils!

Vanaf 10 jaar

Selectie

Ben je extra gemotiveerd en wil je wat meer uitdaging? Doe dan auditie voor onze selectie! Je doet dan mee met officiële wedstrijden en extra optredens.